Od novembra do februára by si mali dávať psičkári pozor na to, čo ich psík olizuje a oňucháva na prechádzke lesom. Veď predsa kde sa najlepšie psík vybehá, ako v lese za mestom, či za dedinou.

No nakoľko sa divá zver sťahuje čoraz nižšie k obydliam, môže sa stať, že stretnete s ich výlučkami a ani o tom neviete. No pre vášho psíka je to pach, ktorý ho naozaj zaujíma. 

Samozrejme, že najviac sú ohrozené poľovnícke psíky, ale ako sme spomínali, diviaky sa začínajú túlať okolo bytoviek, preto veľký pozor.

Čo je to tá pseudo besnota? Ide o besnotu, ktorá je jemne iná, ako tá klasická. Príznaky sú podobné besnote, psík je nepokojný, svrbivý, slintá, nepríčetný pohľad, to zvieratko veľmi trpí.

V tomto prípade ide o 100% úmrtnosť v krutých bolestiach. Preto, ak sa váš domáci miláčik týmto vírusom nakazí, nie je cesty späť, a teda radšej treba zvoliť eutanáziu.

Diviaky majú vírus takmer všade. V krvi, výkaloch, srsti, dokonca aj v mäse. Takže, ak sa chystáte svojho psíka kŕmiť divinou z diviaka, tak zadržte. Musíte ju poriadne uvariť. V surovom, ani rozmrazenom stave to určite nerobte!

Zdroj: noviny.sk