Po psychickej stránke toto jesenné idylické počasie znášame veľmi dobre, ale čo naše fyzično? Občas sa stane, že prídu 2-3 chladné dni a my sa nevieme akosi rýchlo preorientovať. Zvláda naše telo a zdravie takéto teplotné výkyvy? 

Zmena teploty o viac ako 10°C vplýva na každého. No len niekto patrí do tej rizikovejšej skupiny. Podľa prieskumov je meteosenzitívnych 35 až 75% ľudí.

Kto je riziková skupina?

*kardiaci
*ľudia s respiračnými ochoreniami
*cukrovkári
*onkologickí pacienti
*ľudia s poruchami krvi
*ľudia dialýze a tí s poruchami obličiek
*obézni ľudia
*ľudia s ochorením žalúdka a čriev
*alergici

Prejavov býva skutočne mnoho a netreba ich podceňovať, inak hrozí totálny kolaps. Najviac trpí hlava, a to doslovne. Dostaví sa bolesť, závraty a točenie. Treba preto trocha zvoľniť a dopriať si relax a pomalú prechádzku na vzduchu.

To však nie je všetko. Takáto zmena vplýva aj na chuť do jedla. Mnohí pociťujú nechutenstvo, bolí ich žalúdok, dokonca zvracajú. Aj toto je veľmi nebezpečné, nakoľko sa telo rýchlo odvodní a stratí minerály, ktoré potrebuje. 


Odporúčané pre Vás

Listing image

Predám dres GORE EU - XL

Location icon Bratislava-Ružinov

Predám nenosený dres GORE ( malý mi je na bruchu, na postavu cca 180/ štíhla), Slim fit Reflexné detaily 3-dielne zadné vrecká s jednoduchým prístupom Zips s jazdcom čiastočného zaistenia Priliehavý stojatý golier Lem s lepiacou gumou Vysoko funkčný materiálový mix pre optimálny komfort, vysokú priedušnosť a krátky čas schnuti ...

50 €

Toto sú veci, čo sa dajú zvládnuť, no výkyv teplôt môže spôsobiť oveľa vážnejšie veci, ako embólie, zápaly, srdcové infarkty či fantómové bolesti. Tieto ťažkosti prichádzajú s oteplením, no keď sa zase o pár dní ochladí nastávajú epileptické záchvaty, koliky, mŕtvice, záchvaty astmy či migrény a reumatické ťažkosti.

Zdroj: zdravie.noviny.sk, zivot.pluska.sk


Súvisiace inzeráty

Šport