Na začiatku každého záhradkárčenia, alebo každej záhradnej sezóny sa treba poriadne pripraviť. Za prvé si treba zaobstarať vhodné náradie, ktoré si buď kúpite nové, alebo si kúpite zánovné, resp. si náradie požičiate. Či už bude v tomto smere nápomocný sused, alebo firma, ktorá za prijateľné ceny ponúka rôzne stroje a náradie, to už nechávame na vás. 

Vždy ale platí, že treba zhodnotiť všetky možnosti aj čo sa týka materiálnej výbavy záhradkára. 

Ak už máte "s čím", tak treba vedieť čo a ako. Ani v tomto smere v tom nie ste sami. Internet, záhradníctva, profesionáli, alebo zase o niečo múdrejší sused vám pomôžu vybrať či už správne rastliny, alebo hnojivá, resp. hocičo, čo chcete vo svojej záhrade mať.

pixabay.com

Či už túžite splniť sny svojim deťom a vytvoriť im vlastný záhradný kútik, či chcete mať svoje mať v rámci záhrady svoj vlastný workoutový kútik, alebo len príjemnú oázu pokoja, všetko sa dá. Naozaj všetko. Len treba zhodnotiť možnosti, ktoré máte a svoje ideály im prispôsobiť a nájsť vzájomnú symbiózu, o ktorej hovorí aj záhradné feng šuej.

Nemajte hlavu smútku, ani ak bývate v paneláku, či v rádovej zástavbe. Aj na malom kúsku zeme, kde nepadne ani jeden slnečný lúč, môže vyrásť krásna záhrada. Je toľko materiálov, toľko rastlín, ktoré milujú tieň. Možno to bude jemne tŕnistá cesta, no vytúžený výsledok sa určite dostaví.