Jedna kategória sú prírodné vodné plochy, druhá bazény plné chlórovej vody. A to nehovoríme len o bazénoch na kúpaliskách, ale aj o tých, ktoré sú na záhradách až po tie najmenšie nafukovacie bazéniky, kde sa používa bazénová chémia. 

Samozrejme, že chlór sa v bazénoch používať musí, nakoľko likviduje baktérie a mikroorganizmy, ktoré by narobili s naším zdravím inú šarapatu, no treba myslieť na to, že pokožka, vlasy, aj oči chlórom trpia. Preto treba zvážiť, koľko času sa budete doslova "máčať" v takejto vode. 

Vaša pokožka pri kontakte s chlórom doslova plače. Nielenže ju vysušuje slnko, ale aj chlór, a to skutočne veľa. Preto vždy dbajte, aby ste si po kúpaní dali malú sprchu čistou vodou. Nemusíte používať sprchové gély, stačí čistá voda. 

Keď už sa vrátite domov, tak venujte pokožke väčšiu starostlivosť. Osprchujte sa dôkladne, no voľte skôr olej, alebo mlieko. Tie sú viac hydratačné. Najlepšie je, keď použijete prípravky "after sun".

A čo vaše vlasy? Vlasy sú na tom rovnako ako vaša pokožka, preto by ste sa mali k nim starať úplne rovnako. Zabránite tak krepovaniu, lámaniu, vysušovaniu. Čo je dôležité, tak si zabezpečte vlasovú kozmetiku s UV filtrom.

Na čo si však dávajte extrémny pozor, tak to je prechlórovaná voda. Ak máte prefarbené vlasy, tak v takejto vode by sa vaša farba pravdepodobne okamžite zmenila na zelenú.

Ešte jedna dobrá rada na záver, dávajte si pozor, aby ste chlór vo veľkej forme nevdychovali. Ľudia s citlivejšími dýchacími cestami by si mohli pokojne uhnať astmu. 

Zdroj: info.skdrmax.sk