Aj keď sú Vianoce o rodine, tak sú v konečnom dôsledku veľmi nákladné, nielen čo sa týka darčekov, ale aj nákupu potravín, či výzdoby. Jednoducho, často ťaháme z rezerv.

Viete ale ako si šikovne našetriť a ďalšie Vianoce prežiť v úplnom pokoji? Stačí, keď sa zapojíte do 52- týždňovej výzvy!

Je to úplne jednoduché. Rok má 52 týždňov a každý jeden týždeň si odložíte peniaze bokom. Verte nám, že aj z malej výplaty sa to dá zvládnuť, len sa treba držať jednoduchého princípu. Ak všetko dodržíte a vydržíte celý rok, tak si nakoniec v prasiatku nájdete presne 1 378 eur! A to je teda už pekná sumička. 

Ako na to? Koľko si máte odložiť bokom, vám prezradí poradové číslo daného týždňa. Teda v prvý týždeň roka si odložíte 1 euro, v druhý týždeň 2 eurá, v desiaty 10, v dvadsiaty 20 a takto pokračujete až do posledného, 52. týždňa. Ku koncu roka si tak budete odkladať najviac. Ak si myslíte, že to nezvládnete, môžete si to aj otočiť.

Niekto je viac pri peniazoch začiatkom roka, dostal ich od známych a rodiny, tak vtedy si môžete odložiť tie najväčšie sumy. 

Základ je, aby ste sa nestratili a mali v tom systém. Preto si svoju výzvu vytlačte na papier a týždne si odškrtávajte. Našetrených peňazí sa nedotýkajte, preto je vhodné ich skutočne odkladať napr. aj do toho prasiatka, ktoré v posledný týždeň roka rozbijete :). 


Súvisiace inzeráty

Dámske